Als echt bbq liefhebbers kunnen verschillende soorten braaihoutskool, restaurant houtskool en bbq-briketten niet ontbreken in ons assortiment. Het hele jaar door maken we wekelijks gerechten klaar op onze grizzly Grill of Weber.

Kies uit verschillende soorten houtskool.

De kleine zakjes houtskool en briketten zijn ideaal voor onderweg of op de kleinere bbq.  Het Namibi Braai houtskool wordt veel gebruikt bij het roosteren en bbqen op open vuur. Deze traditie is overgewaaid uit Zuid-Afrika, er worden op deze wijze vaak Boerewors, sosatie en Mielies gegrild. Wij gebruiken de braaivuur ook om de kip te garen aan het spit.

Het Marabu restaurant houtskool rookt minder dan het Namibi Braai houtskool en is uitermate geschikt voor de grotere bbq’s zoals een Grizzly grill of Big Green Egg.  De grote brokken geven een goede gelijkmatige warmte af en gaan lang mee.

Er kan ook gekozen worden voor Mangrove houtskool. Deze Afrikaanse mix bestaat uit behoorlijk grote stukken van 10-20 mm. Ze hebben enige tijd nodig om goed aan te pakken, maar branden daarna extreem lang door. In veel grillrestaurants waar ze lang en gelijkmatig willen branden, maken ze gebruik van onze Afrikaanse mix.

Al onze houtskool is geproduceerd naar de normering NEN 1860-2 en PEFC, FSC en/of BSCI Amforie gecertificeerd.

Wat is restauranthoutskool?

Bij het maken van houtskool van takken en struiken, ontstaat een berg gecarboniseerde stammen. Deze stammetjes worden in stukken geslagen en gezeefd. Hierbij ontstaan vier gradaties: stof, gruis, regulier materiaal en grof materiaal. Stof en gruis worden gebruikt om houtskoolbriketten van te maken. Ook is het geschikt als grondverbeteraar en wordt het toegevoegd aan potgrond. Regulier materiaal, stukken van 3-6 mm, is de normale kwaliteit houtskool die je in de winkel kunt vinden. De grove stukken, 6-15 mm, worden aangeduid als restaurantkwaliteit houtskool. Door hun grootte en grofheid blijven deze stukken lang gloeien.