Ziet u door de bomen het bos niet meer? En weet u niet meer voor welke certificering u moet kiezen tijdens het kopen van uw pellets? Wij helpen u graag! We werken met drie certificaten. De fabrikant of importeur van de pellets is gecertificeerd waardoor de verpakking van de pellets het logo bevat.

De drie bekendste certificaten voor houtpellets:

ENPlusA1

EnplusA1 is een certificaat die uit wordt gegeven door een partij die de kwaliteit van het product controleert.  Er worden strenge eisen gesteld aan de pellets op het gebied van bijvoorbeeld de mechanische duurzaamheid, het as percentage, de smelttemperatuur van de as en de hardheid van de pellets. In ieder land wordt de kwaliteit gecontroleerd door audits via onafhankelijke accountants. lees meer.. 

ENplusA1 producten:

DIN+

DINplus garandeert kwaliteit op het gebied van afmeting, hardheid en verbrandingswaarden. Uniek aan het certificaat is de controle op de herkomst van het te verwerken hout. Een DINplus pellet bevat schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement. de gestelde normen zijn t.o.v. ENplus zelfs iets trenger te noemen. lees meer..

DINplus producten:

NTA8080 / Better Biomass

Het NTA8080 label is onderdeel van better Biomass. Fabrikanten en grootverbruikers van biomassa hebben samen via de NEN afspraken gemaakt op het gebied van duurzaamheid over het produceren, verwerken en verhandelen van houtpellets en houtsnippers. Het Better Biomass label garandeert dat het houtproduct duurzaam is geproduceerd, verwerkt en verhandeld. Het label kijkt onder andere naar de broeikasgasbalans van het product, de concurrentie met de voedselproductie, het effect op de biodiversiteit en arbeidsomstandigheden van de bosbouwers. In de praktijk betekend dit dat hout lokaal wordt ingekocht uit reststromen en zo geperst wordt tot een nieuw waardevol product. Deze houtpellets zijn gemaakt van loofhout en naaldhout en bevatten geen rest, lijm of verfstoffen. Lees meer..

NTA8080/ Better Biomass producten: